Diş Eti Morarması İçin Kesin Çözüm
Makalede Neler Var
Diş eti morarması için kesin çözüm Cilt rengini belirleyen ve koruyan yapı melanin pigmentidir. Cilde rengini verdiği gibi diş etlerine de rengini vererek zararlı ışınlara karşı da diş etlerinin korunmasını sağlar. Mor diş etleri ağız ve diş hastalıkları için belirti olabileceği düşünülmektedir. Bunun yanında herhangi bir sorunu olmayan sağlıklı ağız ve dişlerde de mor diş etleri görülebilmektedir. Kadınların östrojen hormonunun aktif olduğu dönemlerde melanin pigmenti yoğunlaşarak diş etlerine yoğun mor renge dönüştürebilir. Yani diş etlerindeki morluk mutlaka bir hastalık belirtisi olmayabilir.
Diş Eti Morarmasına Neden Olan Faktörler Nelerdir?
Diş eti morarmaları kadın erkek çocuk ayrımı yapmadan herkeste görülebilmektedir. Fakat kadınların ergenlik ve hamilelik gibi köklü hormonel değişim evrelerinin diş eti morarmalarında tetikleyici etkisi çok fazladır. Bununla birlikte aşağıda sayacağımız birçok faktörün de morarmaları tetiklediğini unutmamalıyız.
- Kişinin genetik yatkınlığı
- Fazla sigara kullanımı
- Diş bakımının düzenli yapılmaması
- Asitli yiyecek ve içecekler
- Kahve tüketimi
- Alkol tüketimi
- Sağlıksız beslenme
- Yanlış diş tedavileri
- Çevresel faktörler gibi daha başka etkenlerde zamanla diş etlerinizin morarmasına zemin hazırlamaktadır.
Mor Diş Etlerinde Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalıdır?
Mor diş eti problemi eğer genetik olarak sizde bulunan bir durum değilse o halde üzülmeyiniz tedavisi bulunmaktadır. Diş eti morarması dolgu ve köprü gibi işlemlerin damakla uyum sağlayamamasından kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Diş etlerindeki morarmanın geçmesi için damaklara uyum sağlayamayan dolgu ve köprüleri damağa uygun hale getirmek gerekir. Bu şekilde diş etlerinde oluşan morarma azaltılabilecektir. Diş etlerinin iyileşmesiyle beraber diş etlerinin yavaş yavaş eski görüntüsüne kavuştuğunu göreceksiniz. Mor diş etlerinin tedavisi için diş hekimlerinin uygulayacağı solüsyonlarında yararı olacaktır.
Diş etlerinin mor olmasının ilk aşamada estetik olmayan görsel görüntü dışında rahatsız edici pek bir yanı olmayabilir ve bu ağrısız durum uzun süre sizi rahatsız etmeyerek varlığını sürdürebilir. Ancak zamanla bu durum ilerleyerek ve diş eti çekilmesi, diş kaybı gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Bu durumu ihmal etmeden tedavi ettirmeniz ağız sağlığınız için çok faydalı olacaktır.
Mor Diş Etleri İçin Lazer Tedavisi
Diş etleriniz de oluşan morluklar için ilk olarak diş doktorunuza başvurmalısınız. Diş doktorunuz sorunun genetik kökenli ya da dolgu ve köprü gibi dişlerinize yapılmış bir uygulamadan kaynaklı olmadığını söylüyorsa eğer lazer teknolojisine başvurabilirsiniz. Lazer uygulaması ile diş etlerinizdeki morluklar sizin için ciddi bir sorun olmadan ortadan kalkmış olacaktır.Lazer tedavisiyle diş eti morarmasına kesin çözüm sağlamış olacaksınız
Mor diş etleri oluşturduğu estetik olmayan görüntünün yanında ciddi hastalıklara da zemin hazırlayabilmektedir. Bu yüzden tedavinin erken yapılması oldukça önemlidir. Bu teknoloji ile diş morluğunu gidermede rol oynayacak olan diş peelingi yapılmaktadır. Yöntemin uygulanış şekli yavaş yavaş diş eti katmanlarını incelterek, mor derinin soyulup atılmasını sağlamaktır.
Bu yöntemle deforme olmuş eski diş eti katmanı atılarak, yerine sağlıklı diş eti kazandırılır. Yöntem uygulanırken kişiye rahatsız edecek çok bir ağrı vermemektedir. Tedavi kısa bir sürede uygulanabilmektedir. Uygulamanın diş derisinin kaldırıldığı aşamasında kişilere biraz rahatsızlık verebilmektedir. Tedavi bittikten sonra kişide estetik kaygı yaratarak ciddi rahatsızlık veren mor diş etlerinden kurtulmuş olacaktır.
Tedavi bittikten sonra ağız ve diş bakımı oldukça önemlidir. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş ipi ve ağız temizleme sularının düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Diş doktorunuza düzenli olarak dişlerinizi göstererek dişlerinizi muayene ettirmeyi de ihmal etmemelisiniz.