Acı Badem Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

      11.07.2020
      Acı Badem Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

      Daha çok cilt bakımları için kullanılan acı badem yağının faydaları saymakla bitmez niteliktedir. Yüz yıllarındır, dünyanın her yerinde tüketilen ve ülkemizde de son derece rağbet gören badem, yağı ile de pek çok alanda kullanılmakta.

      Saç dökülmelerinden, cilt kusurlarına kadar pek çok sorunu ortadan kaldıran bu badem yağı nedir, nerelerde kullanılır, ne işe yarar, faydaları nelerdir gelin hep beraber inceleyelim.

      Acı Badem Yağı Nedir?

      Tabiatta iki tür olarak karşımıza çıkan bademin tatlı ve acı olmak üzere iki çeşidi bulunur. Dünyanın her yerinde daha çok tatlı badem tüketilirken, acı bademin de yağından büyük oranda faydalanılır. Badem ağacı tohumlarından elde edilen acı badem yağı, hafif kokusu ile pek çok dere deva niteliği taşımakta. Kurumuş ciltleri nemlendirerek, çatlakları da pürüzsüz hale getirebilen badem yağının kirpik, kaş ve saçlara da çok iyi geldiği bilinmekte. Bunların dışında kabız sorunu yaşayan bireyler acı badem yağını gönül rahatlığı ile kullanabilir.

      Acı badem bünyesinde siyanhidrik asit ve uçucu yağlar barındırır ve bu maddeler bademe acı tadını vermektedir. Acı badem yağının kremlerde, koku yapımlarında ve ayakkabı boyama işlerinde de kullanıldığı biliniyor. Dünyanın her yerinde acı badem zehirli olarak bilinir ve üç dört adet tüketilmesi öksürük ve idrarı sökerken, fazla tüketilmesi sonucunda da pek çok yan etkisi ile karşılaşabilmeniz mümkün.

      Acı badem yağını normal badem yağı ile karıştırarak kullanmanız uzman kişiler tarafından tavsiye edilir. Eczane ve aktarlarda bulunabilen acı badem yağını aldıktan sonra evinizde ışıktan uzak serin bir yerde ağzı sıkı bir biçimde kapalı muhafaza ediniz. İçerisinde acı badem yağı bulunan kremleri de kullanabilirsiniz, bu kremler vücudunuzun nem oranını dengeleyerek çatlak ve kuruluklardan kurtulmanızı sağlayacak. Acı badem yağ içerikli kremleri gebe kadınlar gönül rahatlığı ile kullanabilir, bu yağ hamilelerde meydana gelen çatlak ve yırtık izlerini de onarmaya yardımcı olur.

      Acı Badem Yağı Nerelerde Kullanılır

      Kullanım alanı oldukça fazla olan acı badem yağının cilde ve saça faydaları bulunmaktadır.

      Acı Badem Yağının Saç İçin Kullanımı

      Tek başına kullanılabileceği gibi başka şifalı yağlar ile de katıştırılarak kullanılabilen acı badem yağını, cezvede hafif ısıtarak seç derinize yumuşak bir biçimde masaj yaparak kullanabilirsiniz. Yaklaşık bir ile iki saat kadar bekletildikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Düzenli bir biçimde kullanmış olduğunuz acı badem yağının etkilerini kısa bir zaman sonra fark edeceksiniz.

      Acı Badem Yağının Cilt İçin Kullanımı

      Acı badem yağını cilde iyi gelen başka şifalı yağlar ya da yoğurt ile karıştırarak cildinize sürüp bir süre bekletip yıkayabilirsiniz. Kısa bir süre sonra cildinizin nem oranının karşılandığınızı, cildinizin yumuşacık olduğunu, akne ve siyah nokta izlerinden kurtulduğunu, yara izlerinden, kırışıklıklardan kurtulduğunu kısa zaman içinde göreceksiniz.

      Acı Badem Yağı Tüylenme Yapar Mı

      Avı badem yağı yüze sürülen yağlardan biridir. Kullanım bakımdan sıkça tercih edilen acı badem yağı tüylenme ve kıllanma yapar mı sorusuna cevap vermek gerekirse uzun süre bu yağı kullanmak kıl köklerini besleyerek tüylenmeye neden olabilir.

      Acı Badem Yağı Ne İşe Yarar?

      Acı badem yağı pek çok sağlık problemini ortadan kaldırmak için kullanılır. Kabızlığı giderici özelliği ile dünyanın pek çok yerinde kullanılan acı badem yağı, göğüsün yumuşamasında ve öksürük sökücü etkileri ile de bilinmekte.

      Acı badem yağı zihin ve beden yorgunluğunu ortadan kaldırmak için de kullanılır. Tüm bunların dışında acı badem yağı dünyanın her yerinde en çok cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Acı badem yağının cildi güzelleştirme, ciltteki ölü hücrelerin atılıp yeni hücrelerin oluşumunda, cildin gençleştirilmesinde vb. durumlar içim kullanıldığı bilinmekte. Cildinin kuru olmasından dert yanan bireyler için acı badem yağı şifalı ve etkili bir çözüm kaynağı olacak. Acı badem yağı seyrek kaş ve kirpik yapısına sahip olan bireyler için de son derece etkili bir çözümdür. Gece yatmadan önce kaş ve kirpiklerinize sürmüş olduğunuz acı badem yağı kısa bir süre sonra etkisini göstererek olumlu sonuçlar almanızı sağlayacak.

      Acı Badem Yağının Faydalar Nelerdir?

      Sunduğu pek çok fayda ile bilinen acı badem yağının pek çok hastalığa, cilt sorununa, saç sorununa inanılmaz iyi geldiği yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle kadınların kozmetik ürünlerde büyük bir oranla kullandığı acı badem yağının faydaları nelerdir, gelin beraber inceleyelim.

      • Acı badem yağı hazımsızlığa, mide problemlerine ve kabızlığa son derece iyi gelir ve bu problemleri ortadan kaldırmayı sağlar.
      • Acı badem yağı güneşten gelen zararlı ışınlardan koruyarak, güneşin yarattığı yanık izlerini de tedavi etmek için, bu şifalı yağ son derece etkili bir çözüm olacaktır.
      • Acı badem yağı bünyesinde barındırdığı E vitamini sayesinde, cildin son derece genç kalabilmesini sağlar ve bu vesile ile de yaşlanmayı geciktirir.
      • Kurumuş cildinin pul pul dökülmesine üzülen bireyler için acı badem yağı son derece etkili bir çözümdür, bu problemi inanılmaz kısa bir sürede ortadan kaldırır.
      • Erkekler acı badem yağını tıraş sonrası kullanabilirler, tıraş sonrası kullanılan acı badem yağı yüzün ferahlamasını sağlar.
      • Acı badem yağı cilde yapılan makyajın kolaylıkla çıkarılmasını sağlar ve bu işlemi yaparken cildi nemlendirir, gözenekleri açarak cildin hava almasını da sağlar. Makyaj yapma işlemine başlamadan öncede cildinize bir miktar acı badem yağı sürebilirsiniz, bu durum makyajın olumsuz etkilerinden sizi korumaya yarayabilir.
      • Acı badem yağı ciltte meydana gelen çatlakları iyileştirme etkisine sahiptir ve bu problemleri kısa bir sürede ortadan kaldırır.
      • Acı badem yağının stresi azaltır ve sinirlerinizi ortadan kaldırarak rahatlamanızı sağlar.
      • Gündelik hayatın yorgunluğundan bunalmış insanlar için acı badem yağı son derece etkili bir çözümdür çünkü acı badem yağı yorgunluğun giderilmesinde büyük bir rol oynar.
      • Acı badem yağı kan şekerini dengelediği için, diyabet hastaları içinde tavsiye ediliyor.
      • Bağırsaklarda meydana gelen minik kurtları ortadan kaldıran acı badem yağı, bu kurtların oluşumunu da engellemeye yarar.
      • Vücudun fazla su ve ödemini atmasını sağlayan acı badem yanı idrar söktürücü bir özelliğe de sahiptir.
      • Göğsü yumuşatan acı badem yağı, öksürük problemini de ortadan kaldırmaya yarar.
      • Acı badem yağı özellikle de soğuk kış mevsiminde kuruyan cildi, eski nemine kavuşturmak için etkili bir çözüm olacaktır.

      Acı Badem Yağının Saça Faydalar Nelerdir?

      Acı badem yağı en çok saç derisine sağladığı faydalar ile bilinmekte. Saç derisini uçtan köke kadar besleyen acı badem yağı saçlarınıza inanılmaz doğal bir parlaklık da sunar. Saçlarınızın koparak dökülmesini engelleyen acı badem yağı, saçın kırılması ve tahriş olmasını da engelleyerek saçlarınızı inanılmaz korur. Bununla beraber acı badem yağının saçlara faydası işte şu şekildedir:

      • Saç problemi yaşayan bireyler için acı badem yağı son derece etkili bir şifa kaynağıdır, saçların dökülmesini önler.
      • Acı badem yağı, saç derisinde oluşan kepekleri yok ederek, yeni kepek oluşumunu da engeller.
      • Acı badem yağı saç tellerini yumuşatmayı sağlar, aynı zamanda saçın son derece güçlenmesini ve kolay bir biçimde şekil almasını da sağlar.
      • Saçın derisinin nemini artırmaya yarayan acı badem yağı, kurumuş saçlarınızın eski nemine ulaşmasını da sağlar ve inanılmaz doğal bir parlaklık sunar.
      • Kabaran saçlarınıza bir miktar acı badem yağı uygulayarak saçınızın hacim kazanmasını sağlayabilirsiniz.
      • Diğer şifalı yağlar ile karıştırarak düzenli bir biçimde saçınıza uygulayacağınız acı badem yağının kısa sürede etkilerini göreceksiniz.
      • Acı badem yağı, ince telli saçların kuvvetlenerek daha kalınlaşmasını sağlar.
      • Acı badem yağı ölü saç derilerini atarak, saç derinde yeni saç hücreleri oluşturarak deriyi yenilemeyi sağlar.
      • Saçı güçlendirmeyi sağlayan acı badem yağı, saçın rengini korumasını da sağlar.
      • Acı badem yağı, kimyasallardan ve ısı aletlerinden yıpranmış olan saçları iyileştirmeye yarar.

      Acı Badem Yağının Cilde Faydalar Nelerdir?

      Acı badem yağı bünyesinde barındırdığı E; B ve A vitaminleri ile vücudun gerekli vitamin dengesine kavuşabilmesini sağlar. Bu vitaminler cilde son derece iyi geldiği için acı badem yağı cilt sorunlarına bire bir etki yaratır. Bununla beraber acı badem yağının cilde faydaları şu şekildedir:

      • Yıpranmış ve tahriş olmuş cildi, eski sağlığına kavuşturma konusunda son derece etkili olan acı badem yağı, cildinizi inanılmaz bir biçimde besler, kuruluğunu yok eder, nemlendirir ve yumuşak hale getirir.
      • Ayak topuklarında ve dirseklerde meydana gelen kararma ve kuruluklara, acı badem yağı son derece iyi gelmekte ve düzenli kullanımı doğrultusunda bu bölgelerde oluşan kuruluk ve kararma problemleri ortadan kalkacaktır.
      • Acı badem yağı, yaraları iyileştirir, kaşıntıları ortadan kaldırır ve egzama, sedef hastalığı problemlerine de son derece iyi gelen şifalı bir yağdır.
      • Ölü derilerin ciltten atılmasını sağlayan acı badem yağı, yaşlanma karşıtı olarak cildin daha yavaş bir biçimde yaşlanmasını sağlar ve bununla beraber ciltte oluşan kırışıklıkları giderir.
      • Sivilce izlerini yok eden acı badem yağı, siyah nokta ve akne çıkmasını da engellemeyi sağlar.
      • Acı badem yağı yüzünüzdeki lekelerin yok olmasını sağlayarak, cildinizin pürüzsüz bir görünüme ulaşmasına da olanak sağladığı biliniyor.
      • Acı badem yağı göz altı morluklarının giderilme tedavisinde de kullanılır, ve göz altı torbalarına da iyi geldiği bilinmekte.
      • Güneşten gelen zararlı ışınlara karşı büyük bir etki yaratan acı badem yağı, sizi bu zararlı ışınlardan korur. Güneşten dolayı yanmış olan deriyi acı badem yardımı ile atabilmeniz son derece mümkün. Bu yanıklar sonrasında cildin daha nemli ve yumuşak olması da yine acı badem yağı ile sağlanabilir.
      • Bünyesinde bol miktarda çinko barındıran acı badem yağı, el ve ayaklar içinde çok zengin bir bakım yağıdır. El ve ayaklarda oluşan problemleri kısa sürede ortadan kaldıran acı badem yağı, kozmetik ürünlerinde özellikle de kremlerde bol miktarda bulunur.
      • Soğuk kış aylarında meydana gelen çatlaklar için acı badem yağı son derece etkilidir. Dudaklarda meydana gelmiş olan bu çatlakları büyük bir hız ile iyileştiren acı badem yağı, ağrı oluşumunu da etkiler ve aynı zamanda selüitlerin ortadan kaldırılması için de etkili bir çözümdür.
      • Acı badem yağı, yüzünüzde bulunan makyajı da kısa bir zamanda çıkarır ve bu işlemi yaparken cildinizin nemlenmesini de sağlar. Yine bu işlemi yaparken cildinizde meydana gelen ölü derileri atar ve gözeneklerinizin açılması ile beraber cildinizin hava almasını sağlar.

      Acı Badem Yağının Zararlar Nelerdir?

      Her şeyde olduğu gibi, acı badem yağının da fazla kullanılması çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Herhangi bir rahatsızlığınız var ya da hassas bir cilde sahipseniz eğer, acı badem yağını kullanmadan önce kesinlikle bir uzman doktora danışmalısınız. Bunun dışında acı badem yağının fazla kullanılması cildin bazı bölümlerinde tüylenmeye de yol açabilir. Acı badem, dengesi bir kullanım sonrasında ağır hastalıklara, kaşıntıya ya da döküntüye de sebep olabilir. Acı badem yağını başka yağlar ile karıştırarak kullanmanızda büyük fayda var.

      Yazmış olduğumuz bu yazımızda, bademin bir türü olan acı badem yağı ile ilgili bilinmesi gereken önemli detaylara değindik. Daha çok zehirli yanları ile bilinen bu acı badem yağının doğru kullanılması neticesinde pek çok derde şifa olduğu da gözler önünde. Eğer sizlerde acı badem yağı kullanmayı düşünüyor, fakat bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz doğru adrestesiniz demektir!  Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi bu şifalı yağın, yan etkilerinin de görülebilmesi mümkün bu sebep ile bu yağı kullanmadan evvel uzman bir doktora danışmanız da büyük önem var. Sağlıklı günler!

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      Begonya Bedava İnternet